Beslenmede doğru bilinen yanlışlar

Beslenmede doğru bilinen yanlışlar

doÄŸru beslenme


Sağlıklı bir hayat için doğru beslenme oldukça önemli, ancak, birlikte tüketilen yiyecek ve içeceklerin seçiminde doğru sanılanarak yapılan yanlışlar, besin değerini yok ediyor.

İşte doğru beslenme için bazı tavsiyeler:

Demirli gıdalar kalsiyumlu gıdalarla birlikte tüketilmemeli. Yani et yemekleriyle ayran içmek, ıspanağı yoğurtla tüketmek yanlış.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Beste Alimert Günday, ıspanağı yoğurtla karıştırarak yemenin demirin emilimini azalttığını söylüyor.

İki Öğün Arasında En Az 2 Saat Olmalı

Pekmez ve yoğurt, süt ile yumurta birlikte tükeltilmemeli, mümkünse öğün açarak yenilmeli. İki öğün arasında da 2 saat olmasına özen göstermek gerekiyor, çünkü bir yemek ancak 2 saatte sindirilebiliyor.

Balı sıcak su ve sütle tüketmek bir başka yanlış. Bu durumda, baldaki protein, mineral ve enzimler kayboluyor.

C vitamini içeren gıdalar da mümkünse her öğünde bulunmalı. Bunu da sabah kahvaltısında söğüş olarak, öğle ve akşam yemeklerinde de sebze yemeği ya da salata olarak yapmak gerekiyor.

Zeytinyağı Ölçülü Tüketilmeli

Sızma Zeytinyağı dışındaki yaÄŸlardan uzak durulmalı. Sızma Zeytinyağı dışındaki yaÄŸların GDO’lu olma ihtimali çok yüksek. HiçbirÅŸeyde ölçüyü kaçırmamak gerek. Ancak ÅŸifa kaynağı zeytinyağı içinde bu ölçüyü kaçırmamak gerek. Ä°deal ölçü, bir kilo yemeÄŸe 3 yemek kaşığı zeytinyağı kullanmak.

Vücut Direncini Artırmak İçin Reçete

Beslenme ve Diyet Uzmanı Günday’ın, soÄŸuk kış günlerinde vücut direncini artırmak için bir de tavsiyesi var:

8 tatlı kaşığı yoğurt, 6 tatlı kaşığı yulaf ezmesi, 3 tatlı kaşığı ezilmiş ceviz ve 1 tatlı kaşığı bal.

——————

Tımeturk

1 thought on “Beslenmede doÄŸru bilinen yanlışlar”

  1. bilgiler için teÅŸekkürler. konuyla ilgili olduÄŸunu düşündüğümden ÅŸunu da eklemek istiyorum: çam balının tam mevsimi bu dönem. düzenli olarak tüketilmeli, günde 3-5 yemek kaşığı yetiÅŸkinler için. vücudun bağışıklık sistemini de güçlendirdiÄŸinden kış mevsiminde özellikle dikkat edilmeli 🙂

Bir cevap yazın


*