Başparmak Olmasaydı!

“Medeniyet başparmakla gelişmiştir” bu söz sizce doğru mu acaba yani başparmak olmasaydı ne değişirdi?

BAÅžPARMAK
Diğer parmaklardan farklı olan bu parmak yan yana bulunan diğer dört parmaktan daha kısa ve onların aşağısında bulunur. Bu parmağın diğerlerine göre farklı görevleri yapmasına olanak sağlar. Başparmağın şimdi bulunduğu yerde bulunması bizim için büyük öneme sahip bir çok işi yapmamamıza olanak sağlar.

Kemik yapısı diğer parmaklar ile aynıdır ama tarih boyunca bu parmağın önemini vurgulamak adına buna faklı isimler verilmiştir, hareket yönü ve kavrama kabiliyeti diğer parmaklardan farklıdır. Bu nedenle yazı yazabilir, iğne ile dikiş yapabilir, en ağır işleri yapmak için kocaman iş makinelerini kullanabiliriz.

Parmağın bu şekilde olması yazmayı bize mümkün kılar ayrıca diğer hayvanlarınkinden farklı olması onun sadece insana özel olduğunu gösterir. Bu özellik sayesinde insan tarih boyunca anlaşma imzalamış, hikaye yazmış, resim çizmiş, destanlar oluşturmuştur.Peki başparmak şimdi bulunduğu yerin dışında yani başka yerde olsa ne olurdu?

O zaman;
Yazı Yazamaz,
TokalaÅŸamaz,
Fabrika kuramaz ve burada çalışamaz,
Teknoloji harikası makineleri kullanamaz,
Belki de muhteşem bir arabayı süremezdik.

Öyle ise parmağın yeri tesadüf olamaz! Çünkü parmağın yerinin hesaplanması, oraya gidecek damarların durumu, sinirlerin durumu ve o parmağın şekli gibi yapılar göz önüne alındığında bu parmağın bu işler için özel olarak tasarlandığını görürüz.

PARMAKLARIN YAPISI

El, toplam 27 kemikten oluşur, bunların kemikleri bilekte birleşir ardından kas ve siniler ile çevrelenerek yapısı tamamlanır.
Beyin tarafından iletilen uyartılar sinirler yardımı ile parmakların kaslarına iletilir ve sonuçta parmak hareket etmeye başlar. Bu birliktelik parmakların dolayısıyla elin işlevi için çok önemlidir bu sayede bu organımız işini mükemmel bir şekilde icra eder.

Evrimciler önceden sekiz parmaklı yarı balık yarı kara hayvanı olan bir canlının üç parmağını yitirmesinin ardından aşama aşama şimdiki insan parmağına doğru değiştiğini savunur. Bunun o canlının beş parmağa ihtiyaç duyması nedeniyle oluştuğunu iddia ederler, yani, evrim ihtiyaçtan kaynaklanır denilir, ama başparmağın olması yeterli değildir bunu ustaca kullanmak için akıl sahibi olmakta gerekir. Şimdiki maymunlarda başparmağa sahiptirler ama onu insanlar kadar mükemmel kullanamazlar, peki o canlı akıl sahibi olmaya nasıl ihtiyaç duymuş olabilir? Burası meçhul…
Bu açıklama başparmağın oluşmasını göstermeye yeterli değildir böyle bir çıkmazlığı pandanın başparmağının oluşması sırasında da yaşarlar

Pandanın beÅŸ parmağı dışında, bileÄŸinden çıkan “radyal susamsı kemik” (radial sesamoid bone) olarak isimlendirilen bir kemik çıkıntısı daha bulunmaktadır.

Bu yapının evrimciler açısından önemine gelince: Evrimcilere göre panda, ayı, köpek gibi hayvanların dahil olduğu etçiller sınıfındandır. Ve panda daha sonra bambu ile beslenmeye başlamıştır ve evrimci senaryoya göre altıncı parmak bambu yemeğe uyum sağlaması için sonradan çıkmıştır. Evrimcilerin bir başka iddiası ise, bu altıncı parmağın mükemmel olmadığı, doğal seleksiyonun elindeki malzemeyi kullanarak ancak bu kadarını oluşturabildiği yönündedir. Oysa bunlar, hiçbir delili ve geçerli açıklaması bulunmayan, tamamen evrimci önyargılar ile ileri sürülen iddialardır.

Pandanın parmağı bambu yemek için mükemmeldir ve görevini harika yapmaktadır aynen bunun gibi Pandaya verilen altıncı parmak nasıl bambu yemek içinse; insanın da beşinci parmağı iş yapmak içindir, yoksa ihtiyaçtan doğması olası değildir.

Bunu yapın, bir gün boyunca başparmağınızı kullanmadan tüm işinizi halletmeye çalışın ardından bu parmak için Allah’a şükür edin.

“Diğer tüm delilleri bir kenara bıraksam başparmak bile benim Allah’a inanmam için yeterlidir. Isaac Newton”

Bir cevap yazın


*